مدیریت علمی و کاربردی مزارع زعفران

نوع مقاله : زراعت

نویسندگان

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

زعفران از دیرباز به خاطر نیاز آبى کم، درآمدزایى مناسب، اشتغال زایى و ارزآورى بالا، خواص دارویى و غذایى، تحمل به گرما، سرما، بیمارى‌ها و آفات به عنوان یک محصول با ارزش شناخته است. زعفران به خاک‌هایی با بافت متوسط و سبک زهکشی شده نیاز دارد. در اکثر مناطق زعفران‌کاری، آبیاری زعفران بسته به وضعیت آب و هوایی منطقه از اواسط مهرماه تا دهه اول آبان ماه شروع می‌شود. بعد از اولین آبیاری و به محض گاورو شدن زمین، سطح مزرعه باید سله‌شکنی شود. مصرف کود در مزارع زعفران باید بر اساس آزمون خاک باشد تا بتوان براساس آن کمبودهای غذایی گیاه را به طور دقیق بر طرف کرد. جهت کنترل علف‌های هرز مزارع زعفران معمولاً از روش مکانیکی استفاده می‌شود. با فرا رسیدن فصل برداشت بهتر است کشاورزان هر روز صبح قبل از طلوع آفتاب گل‌ها را از سطح مزرعه جمع‌آوری ‌کنند. در این مقاله جنبه‌های مختلف مدیریت علمی و کاربردی زعفران مورد بحث و بررسی قرار گرفته است

کلیدواژه‌ها

موضوعات